Rakkaat ystäväni tulivat eilen käymään, ja leivoin Hellapoliisin blogista löytämälläni idealla tiikerikääretortun sekä quiche lorraine -piirakan.

1244918096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Quiche Lorraine

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

150 g savukinkkua
150 g juustoraastetta (emmental)
3 munaa
1 prk ranskankermaa
1 paprika

Eli ihan perussettiä. Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita.
Kuutioi kinkku ja paprika, sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada vuokaan.

200 astetta n. 30-35 min

1244918303_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tiikerikääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 rkl kaakaojauhetta osaan taikinaa)

1 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä, kun ei ollut muuta)
3/4 prk vaniljarahkaa
vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Paista 225 asteessa n. 5-7 min.

Tähän versioon muussasin sulaneita pakastevadelmia, ja niiden päälle laitoin vaniljarahkan ja kermavaahdon sekoituksen. Namnam!

Kääretortusta en napannut muuta kuvaa kuin tämän ennen paistamista. Kuten Hellapoliisi ohjeistaa, tässä olisi hyvä olla joko kahdet kädet tai ainakin kaksi pursotuspussia. Minulla ei ollut kumpaakaan, joten tuli vähän mielenkiintoinen operaatio, mutta ei onneksi vaikuttanut makuun.

1244918654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e