Rakkaat ystäväni tulivat eilen käymään, ja leivoin Hellapoliisin blogista löytämälläni idealla tiikerikääretortun sekä quiche lorraine -piirakan.
Quiche Lorraine
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
150 g savukinkkua
150 g juustoraastetta (emmental)
3 munaa
1 prk ranskankermaa
1 paprika
Eli ihan perussettiä. Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita.
Kuutioi kinkku ja paprika, sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada vuokaan.
200 astetta n. 30-35 min
Tiikerikääretorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 rkl kaakaojauhetta osaan taikinaa)
1 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä, kun ei ollut muuta)
3/4 prk vaniljarahkaa
vadelmia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Paista 225 asteessa n. 5-7 min.
Tähän versioon muussasin sulaneita pakastevadelmia, ja niiden päälle laitoin vaniljarahkan ja kermavaahdon sekoituksen. Namnam!
Kääretortusta en napannut muuta kuvaa kuin tämän ennen paistamista. Kuten Hellapoliisi ohjeistaa, tässä olisi hyvä olla joko kahdet kädet tai ainakin kaksi pursotuspussia. Minulla ei ollut kumpaakaan, joten tuli vähän mielenkiintoinen operaatio, mutta ei onneksi vaikuttanut makuun.
Kommentit